Dansk
English

3 ting du ikke må misse på din forskudsopgørelse 2021

Aske Buemann

CEO & Co-founder

I dag, d. 17. november 2020, åbner SKAT for forskudsopgørelsen for 2021, og særligt i år på grund af coronakrisen, kan det betale sig at tjekke den.

Man kan nemlig risikere en restskat på flere tusinde kroner, hvis man ikke kigger den igennem.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

3 ting man være opmærksom på i år

1. hvis du arbejder hjemme, og dermed ikke tager på arbejde hver dag. Så skal du rette dit kørselsfradrag for 2021.

Hvis ikke du retter det, kan du risikere en restskat på f.eks. 5.000 kr, hvis du kører 35 km til arbejde.

2. hvis du har mistet eller skiftet dit job f.eks. pga. coronakrisen, så skal du huske at opdatere din indkomst for året, så du ikke bliver trukket for meget i skat.

Du skal også rette dine dagpenge eller kontanthjælp, hvis du er gået over til dette.

3. hvis du har købt (eller solgt) bolig i 2020, så skal du huske at opdatere dine rentefradrag, så det passer til din nye situation.

Hvis dit rentefradrag f.eks. automatisk er sat 10.000 kr. for højt, så kan du ende med at betale en restskat på 2.500 k.

Et skattetip for de nørdede

Hvis du virkelig vil optimere din forskudsopgørelse, så er her et tip til at undgå restskat.

Hvis din månedsløn er under 31.900 kr. så skal du hellere sætte din forventede indkomst lidt for lavt. Det skyldes, at dit beskæftelsesfradrag (kommer automatisk) sættes for lavt, og du dermed betaler for lidt i skat i løbet af året.

Hvis din månedsløn derimod er over 49.300 kr. så skal du hellere sætte din forventede indkomst lidt for højt. Det skyldes, at du betaler topskat, og SKATs estimerede trækprocent dermed er lavere end den skat, du betaler.

For alt i mellem 31.900 kr. og 49.300 kr. skal du blot sætte din indkomst til hvad du reelt forventer. Det ændrer nemlig ikke noget i det tilfælde.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag