Dansk
English

5 fradrag du selv skal indberette på årsopgørelsen 2022

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Stifterne af TaxHelper, Danni Gregersen (tv) og Aske Buemann (th)

Årsopgørelsen 2022 kommer den 10. marts, og det er tid til at se, om man skal have penge tilbage i skat eller skal betale en restskat.

TaxHelper har fundet over 150 mil. kr. i skattefradrag over de sidste 2 år, som danskerne selv havde misset. Og nu vil vi gerne dele, hvor de største poser penge ligger gemt, så du kan få dem med på årsopgørelsen 2022.

De fleste af os tænker nok, at deres skattefradrag kommer ret automatisk med på årsopgørelsen 2022, men nye tal fra TaxHelper viser et andet billede. Over 150.000.000 kr. i skattefradrag er der blevet fundet gennem TaxHelper, som kunderne tidligere havde misset. Det er sket over de sidste 2 år på tværs af mere end 12 forskellige fradrag, som danskerne går glip af på deres årsopgørelser.

"I TaxHelper oplever vi, at 83% af vores kunder er gået glip af fradrag på deres årsopgørelser. Det er både unge som gamle og på tværs af hele landet. Når vi har kunne finde 150 mil. kr. i missede fradrag for omkring 10.000 danskere, så er der være flere milliarder i missede fradrag på tværs af alle danskerne. Vi synes, det er for dårligt at danskerne går glip af så mange af deres egne penge, og vi vil derfor gerne dele vores erfaringer, så folk kan få deres egne penge tilbage." fortæller Aske Buemann.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

I TaxHelper oplever vi, at 83% af vores kunder er gået glip af fradrag på deres årsopgørelser.

Nedenfor finder du 5 af de største syndere, som folk går glip af. De udgør tilsammen over 120 mil. kr. af de missede fradrag fra TaxHelper har fundet. Så sørg for at få dem med på din årsopgørelse for 2022.

1. Det manuelle kørselsfradrag

Det kan lyde som et af de fradrag, de fleste har styr på, når over 1 mil. danskere anvender det årligt. Men alligevel er det en af de største syndere, når det kommer til oversete fradrag. En af grundene hertil er, at SKATs oplysninger ikke nødvendigvis er rigtige, fortæller Aske Buemann: “Vi oplever mange tilfælde, hvor SKAT eksempelvis har udregnet en afstand til dit arbejde, der ikke passer med, den afstand man faktisk kører. Det sker ofte ved byer, hvor den hurtigste rute på en motorvej kan være længere end den korteste rute igennem byen. Her må man godt vælge den afstand, man faktisk kører frem for den korteste, som SKAT ofte foreslår.

En anden grund hertil er, at kørselsfradraget de sidste 2 år ikke automatisk er kommet med på årsopgørelsen. Det har ifl. revisionshuset BDO ført til, at op mod 680 mil. kr. er blevet misset i skattefradrag for mere end 40.000 borgere.

2. Fradrag ved omlægning af lån og køb/salg af bolig

I 2020 og 2021 var der mange, der fik ny bolig, og i 2022 er turen kommet til at omlægge lånene i sin bolig med de stigende renter. I begge sammenhænge skal man være opmærksom på de gebyrer, man betaler til sin bank og realkreditinstitut, for der kan være flere tusinde kroner at hente i fradrag.

Det er gebyrer som ‘garantiprovision’ og‘differencerenter’, som folk selv skal indberette, hvor fradragene kan være op til 20.000 kr. Disse fradrag er ret ukendte, og vi oplever meget sjældent at folk selv har indberettet dem.

3. Alle tab på aktier i 2022 kommer ikke automatisk med

Hvis man er en af de mange danskere, der har tabt penge på aktier det sidste års tid, så skal man være opmærksom på særligt én slags aktier. De fleste aktiehandler bliver automatisk indberettet af den platformen man handler på, men én gruppe gør ikke. Det gælder de mindre aktier, der er handlet på uregulerede børser f.eks. First North, så som iværksætter virksomhederne Happy Helper, Freetrailer, Hove og Penneo. Hvis man har haft et tab, skal man selv angive fradraget og det samme med gevinsten.

4. Renter på lån optaget i Danmark hos en udenlandsk bank

Der er flere banker og finansielle udbydere, der ligner banker, som opererer i Danmark og dermed automatisk ville indberette ens renter til SKAT. Men der findes eksempler, hvor banken ikke formelt har 'driftssted i Danmark’ og dermed ikke indberetter automatisk. Det omhandler blandt andet Ferratum og Bank Norwegian, der holder til i hhv. Malta og Norge. Disse renter skal man selv ind og lægge på årsopgørelsen - og der kan være tale om store beløb.

5. Rejser og kurser både i Danmark og uden for landet

Epinion har fundet, at næsten 1 mil. danskere hvert år går glip af rejsefradraget. Under de sidste 2-3 år har færre rejst, men har man været på kursus, rejse, konference eller lign. med sit arbejde, så kan der være fradrag at hente, selvom arbejdsgiveren har betalt alt mad og overnatning. Det kan blive op til 5.000 kr. om ugen i fradrag, og det kræver primært, at man har overnattet ude og været væk i mere end 24 timer.

Raterne og udregningen af rejsefradraget ændrer sig hvert år, og SKATs egne tal viser, at folk regner fradraget forkert i hvert tredje tilfælde. Samtidigt tror mange, at det kun gælder lange udlandsrejser, men det er ikke tilfældet. Man skal blot have været væk i 24 timer og være nødsaget til at overnatte ude, så kan man potentielt få fradrag

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag