Dansk
English

Bolig og skat: Hvad du skal vide som boligejer

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Bolig og skat: Hvad skal du vide?

Der er mange ting at tage stilling til ved køb af bolig, men hvad skal vi egentligt være opmærksomme på når det kommer til skat?

1. Ejendomsværdiskat:

Ejendomsværdiskat er en skat, der beregnes ud fra den offentligt vurderede værdi af din ejendom. Skatten betales årligt og er normalt en procentdel af ejendommens værdi. Satserne kan variere fra kommune til kommune.

2. Grundskyld:

Grundskyld er en kommunal skat, der beregnes ud fra ejendommens grundværdi. Det er også en årlig skat, og satsen fastsættes af den enkelte kommune. Grundskylden bruges til at finansiere kommunale udgifter.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

3. Rentefradrag:

Som boligejer kan du fradrage rente udgifter på dit boliglån i din skattepligtige indkomst. Dette kaldes rentefradrag.

4. Ejendomsvurdering:

Din ejendom bliver offentligt vurderet af SKAT med jævne mellemrum. Denne vurdering bruges som grundlag for beregning af ejendomsværdiskat og grundskyld. Vær opmærksom på at ejendomsvurderingen kan ændre sig over tid.

5. Servicefradrag:

Hvis du udfører energiforbedringer eller vedligeholdelsesarbejde på din bolig, kan du være berettiget til servicefradrag. Det giver dig mulighed for at fradrage en procentdel af udgifterne til arbejdsløn, inklusive moms.

Det er vigtigt at bemærke, at skattereglerne ændrer sig over tid. Du skal derfor altid holde dig opdateret eller få en revisor for at få de nyeste oplysninger og rådgivning baseret på din specifikke situation.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag