Dansk
English

Hvad er fradrag for udenlandske lån?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Fradrag for udenlandske lån

Fradraget for udenlandske lån ses ikke så ofte, men når det er tilgængeligt, så er der tale om mange penge i fradrag. Eksempelvis havde en familie et lån i Bank Norwegian, hvor de havde overset 135.000 kr. i fradrag.

Udfordringen kommer af, at banker ikke har pligt til at indberette til SKAT, hvis de holder til i udlandet. Dvs. at selvom du tager en lån online på et ".dk" domæne, f.eks. banknorwegian.dk, så er det ikke sikkert, at du automatisk får dit fradrag.

I denne artikel vil vi gå igennem:

  • Hvad fradrag for udenlandske lån er
  • Andre betingelser man skal være opmærksom på
  • Om du selv kan få fradrag

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvad er fradrag for udenlandske lån?

Der er 2 scenarier, hvor du kan få dette fradrag. Det ene er, hvis du har optaget et lån i udlandet. Det kan f.eks. være, at du har boet uden for Danmark og dermed tidligere har optaget noget gæld, som du stadig betaler af på. Det er det 'nemme' scenarie at forholde sig til.

Det lidt mere uigennemsigtige scenarie er, hvis du optager et lån i hvad, der ligner en dansk filial f.eks. Bank Norwegians danske hjemmeside. Her skal man være særligt opmærksom, fordi Bank Norwegian faktisk hører til i Norge og dermed ikke er pålagt krav fra SKAT om at rapportere dine betalte renter på lån. Derfor skal du selv gøre det.

I begge scenarier får du fradrag, for de renter du betaler til banken. Fradrag for renter på banklån, realkreditlån etc. er nogle af de fradrag allerflest danskere anvender. Så der kan hurtigt være tale om rigtig mange penge, man hvert år går glip af.

Men det kan desværre blive en kompliceret affære at oplyse SKAT om lånene. Der er en helt seperat sektion af selvangivelsen, man skal bruge til dette. Især hvis det er lån i fast ejendom, f.eks. hvis man har købt et hus eller lejlighed sydpå. Derudover, er der også flere ting, man skal være opmærksomme på som forklaret nedenfor.

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Der er flere andre elementer, man skal være opmærksom på med dette fradrag:

  • Man skal være sikker på, at man falder i et af de 2 scenarier ovenfor, altså at ens bank ikke har rapporteret fradraget i forvejen
  • Så skal man være 'fuldt skattepligtig' i Danmark. Dvs. at man ikke betaler skat i andre lande
  • Derudover skal renterne være betalt i løbet af året, ellers får du først fradraget, når de er betalt

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag