Dansk
English

Håndværkerfradraget 2022, vær særligt opmærksom i år

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Håndværkerfradraget 2022

Håndværkerfradraget er en ordning, der giver danskerne mulighed for at få fradrag for udgifter til forskellige håndværksydelser i deres hjem. Ordningen har været populær blandt danskerne siden dens indførelse i 2011, men i år skal man være særligt opmærksom på den. Fra den 1. april 2022 vil håndværkerfradraget nemlig blive stoppet, og der vil ikke længere være mulighed for at få fradrag for håndværksarbejde i hjemmet.

I dette blog post vil vi se nærmere på, hvad håndværkerfradraget er, hvorfor man skal være særligt opmærksom på det i år, og hvordan det adskiller sig fra servicefradraget. Vi vil også se på ændringerne i håndværkerfradraget for 2022 og give nogle tips til, hvordan man bedst kan udnytte ordningen, inden den ophører. Læs med for at lære mere om håndværkerfradraget og hvordan du kan spare penge på din skat.

Håndværkerfradraget blev indført i 2011 og har været populært blandt danskerne siden da

Hvad er håndværkerfradraget?

Håndværkerfradraget er en ordning, hvor du kan få fradrag for udgifter til forskellige håndværksydelser, som udføres i dit hjem eller sommerhus. Fradraget er delt mellem 'håndværkerydelser' og 'serviceydelser' hvor førstnævnte dækker:

  • Rengøring og vinduespudsning
  • Børnepasning
  • Havearbejde

Og håndværksydelser dækker

  • Tilslutning af bredbånd og installation af tyverialarm
  • Energibesparelser
  • Energiforsyning
  • Klimasikring
  • Andre grønne håndværksydelser

Hvorfor skal jeg være særligt opmærksom i 2022?

I år 2022 skal du være særligt opmærksom på håndværkerfradraget. Fra den 1. april 2022 vil ordningen nemlig blive stoppet, og der vil ikke længere være mulighed for at få fradrag for håndværksydelser i hjemmet. Det betyder, at hvis du har planer om at få udført håndværksarbejde i dit hjem, bør du gøre det inden den 1. april 2022 for at kunne få fradraget.‍

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være ventetid hos håndværkerne, så det kan være en god idé at planlægge arbejdet i god tid, hvis du vil have gavn af fradraget. Derudover skal du være opmærksom på, at du kun kan få fradrag for arbejde, som er udført og betalt i 2022.‍

Du skal også være opmærksom på, at det arbejde du har fået udført inden 1. april 2022, skal være betalt pr. 31. maj 2022, ellers kan man heller ikke få fradraget for det.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag