Dansk
English

Optimér udgifter ved lån

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Optimér udgifter ved lån

Når du står over for låneomkostninger, er det afgørende at forstå de individuelle regler for forskellige låntyper.

Hver låntype har forskellige regler, vær derfor opmærksom på hvilke lån du har.

Reglerne varierer imellem lånene, og det er vigtigt at bemærke, at ikke alle lån berettiger til fradrag. Fradrag kan opnås, hvis lånet har en løbetid på under 2 år.

Fradrag for låneomkostninger er muligt, hvis lånet løber over en periode på under 2 år. Dette gælder for både banklån, realkreditlån og endda kviklån.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvad kan jeg trække fra i fradrag?

Hvis stiftelsesgebyret udgør op til 2,5 % af lånebeløbet, kan du trække hele beløbet fra i det år, hvor lånet optages. Hvis stiftelsesgebyret overstiger 2,5 % af lånet, kan du i stiftelsesåret trække et beløb svarende til 2,5 % fra, uanset hvornår på året lånet optages. Den del af gebyret, som du ikke får fradrag for i stiftelsesåret, kan du trække fra i resten af låneperioden.

Selvindberetning af fradrag er påkrævet

Når du optager lån med en løbetid på over 2 år, bliver rentefradraget automatisk indberettet til skattevæsenet af din bank eller realkreditinstitut. Dette gælder dog ikke for fradrag ved lån under 2 år. Her skal du personligt indberette fradraget til skat, hvilket kan være en smule kompliceret.
Det kan du læse mere om her.

Fradrag kræver korrekt betegnelse

Ved indberetning af fradrag er det essentielt, at du betegner stiftelsesgebyret som "stiftelsesgebyr" i gebyrbeskrivelsen. Dette kan virke enkelt, men det er ikke altid tilfældet. Gebyret kan have forskellige navne, og det kan være besværligt at opnå fradrag, hvis det ikke præcist hedder stiftelsesgebyr.

Er der andre fradragsmuligheder ved lån under 2 år?

Ved lån med en løbetid på under 2 år er der også andre potentielle fradragsmuligheder. Ud over stiftelsesgebyret kan du trække visse provisioner og andre gebyrer fra i skat. Dette er typisk relevant i forbindelse med ejendomskøb, hvor der nogle gange er behov for mellemfinansiering. Ved sådanne kortvarige lån er det dit ansvar at indberette fradraget til skat, da banken ikke gør det på dine vegne.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag