Dansk
English

Hvad er en forskudsopgørelse?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Ændringer i livet sker hele tiden. Det kan være at man har fået en ny jobmulighed, startet en selvstændig virksomhed eller flyttet ind i en ny bolig. Uanset årsagen, kan sådanne ændringer påvirke din skat. Derfor er det vigtigt at holde din forskudsopgørelse opdateret, så du ikke betaler for meget eller for lidt i skat. Men hvad er en forskudsopgørelse, og hvordan bruger du den til at registrere ændringer i dit liv?

Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er er en beregning af, hvor meget du skal betale i skat i løbet af året, og er et budget som SKAT laver med udgangspunkt i det forhenværende år. Forskudsopgørelsen er baseret på den indkomst, du forventes at modtage i det pågældende år og de fradrag, du har ret til. Det er vigtigt at huske på, at en forskudsopgørelse kun er en beregning, og at det faktiske beløb, du skal betale i skat, kan afvige helt afhængigt af hvordan din økonomiske situation ændrer sig i løbet af året.

Er en forskudsopgørelse det samme som en årsopgørelse?

Nej, en forskudsopgørelse adskiller sig fra en årsopgørelse. En forskudsopgørelse er en opgørelse over din forventede skattebetaling i løbet af året, mens en årsopgørelse er en opgørelse over din faktiske skattebetaling for hele året.

Årsopgørelsen genereres af Skattestyrelsen året efter, og den viser, om du skal have penge tilbage i skat eller om du skal betale restskat. Årsopgørelsen tager højde for alle de ændringer, der er sket i løbet af året, og den viser, om du har betalt den korrekte skat i løbet af året.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvornår skal jeg ændre i min forskudsopgørelse?

Der er en række situationer, hvor det kan være nødvendigt at ændre i din forskudsopgørelse. Her er nogle af de mest almindelige:

 • Du har fået nyt job eller er gået ned i tid
 • Du har fået højere eller lavere løn
 • Du har købt eller solgt en ejendom
 • Du har fået nye fradrag eller mistet gamle fradrag
 • Du har fået ny indtægtskilde som f.eks. dagpenge, kontanthjælp, førtidspensions osv.

Husk, at det er vigtigt at du holder din forskudsopgørelse opdateret, hvis der sker ændringer i dit liv, som kan påvirke din skat. Hvis du ikke gør det, risikerer du at betale for meget eller for lidt i skat, og det kan få konsekvenser for din økonomi. Hvis du betaler for lidt i skat, kan du risikere at få et skattesmæk, som du skal betale tilbage senere. Men hvis du derimod betaler for meget skat, går du glip af penge, som ellers ville have været udbetalt til dig i løbet af året.

Ved at ændre i din forskudsopgørelse kan du sikre, at du betaler den korrekte skat. Det kan også give dig et bedre overblik over din økonomi og hjælpe dig med at planlægge dit budget.

Vil du have et gratis tjek af din forskudsopgørelse? 

Så kan TaxHelper+ være noget for dig! TaxHelper+ fungerer på følgende måde:

 1. Du opretter dit TaxHelper+ medlemskab på vores platform - første måned er gratis
 2. Vi tjekker hver måned om din indkomst, renter mm. står rigtigt på SKAT (på din forskudsopgørelse)
 3. Du kan slappe af og nyde, at din risiko for en skatteregning næste år er meget mindre

Vores mere end 1.000 medlemmer har allerede fået 4.006 kr. mere udbetalt i år i gns.

Hvordan ændrer jeg i min forskudsopgørelse?

Du kan ændre din forskudsopgørelse ved at logge ind på TastSelv på Skattestyrelsens hjemmeside. Her kan du se din nuværende forskudsopgørelse og ændre den, hvis det er nødvendigt. Her er trinene til at ændre din forskudsopgørelse:

 1. Log ind på TastSelv med dit NemID.
 2. Vælg "Forskudsopgørelsen".
 3. Gennemgå dine oplysninger og ret eventuelle fejl.
 4. Indtast de nye oplysninger, du vil ændre.
 5. Gennemgå din forskudsopgørelse igen for at sikre, at alt er korrekt.
 6. Gem ændringerne og afslut.

Husk at du kan ændre din forskudsopgørelse så mange gange, som du har brug for i løbet af året, så du kan justere den i takt med at dit liv ændrer sig.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag