Dansk
English

Årsopgørelsen fra SKAT, hvad er det?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Årsopgørelsen fra SKAT

Som danskere er vi alle bekendte med SKAT, og hver år modtager vi en årsopgørelse fra dem. Men hvad er en årsopgørelse, og hvorfor er den vigtig? I denne artikel vil vi gennemgå, hvad en årsopgørelse er, hvor du kan finde den, og hvordan den adskiller sig fra en forskudsopgørelse.

Hvad er en årsopgørelse?

En årsopgørelse fra SKAT er en opgørelse over din skattepligtige indkomst og de skatter og afgifter, du har betalt i løbet af det forudgående år. Opgørelsen omfatter din samlede indkomst, dine fradrag, skatteprocent og betalt skat i løbet af året. Hvis du har modtaget andre former for indkomst, såsom renteindtægter, arbejdsindkomst, kapitalindkomst eller pension, skal du oplyse dette i din årsopgørelse.

En årsopgørelse er en vigtig opgørelse, som alle danskere skal forholde sig til hvert år. Det er vigtigt at sikre, at oplysningerne i årsopgørelsen er korrekte, da det kan have betydning for din økonomi. Hvis du har betalt for meget i skat, vil du modtage et tilbagebetalingsbeløb fra SKAT, og hvis du har betalt for lidt i skat, skal du betale ekstra.

For at undgå misforståelser eller fejl i din årsopgørelse, bør du altid sikre, at alle oplysninger er korrekte og opdaterede. Hvis du opdager en fejl, kan du kontakte SKAT og få rettet oplysningerne.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Årsopgørelsen fra SKAT viser om du har betalt for meget eller for lidt skat i løbet af året

Hvor på SKAT kan jeg se min årsopgørelse?

Du kan finde din årsopgørelse på SKATs hjemmeside under din personlige profil.

Følg disse steps for at se din årsopgørelse:

  • Gå ind på skat.dk
  • Så log på med NemID / MitID
  • Derefter klik på Årsopgørelse i menuen
  • Så vil der eksempelvis stå følgende, hvis du får penge tilbage: "Du skal have penge tilbage: X.XXX kr."

Det er en god idé at gennemgå din årsopgørelse og sikre, at oplysningerne er korrekte. Hvis der er fejl eller mangler i din årsopgørelse, skal du kontakte SKAT og få dem rettet. Det kan have betydning for din økonomi, og det er derfor vigtigt at sikre, at oplysningerne er korrekte.

Årsopgørelse vs. forskudsopgørelse

En årsopgørelse adskiller sig fra en forskudsopgørelse på flere måder. Mens en årsopgørelse er en opgørelse over din skattepligtige indkomst og skattebetaling for det forudgående år, er en forskudsopgørelse en opgørelse over din forventede indkomst og skattebetaling for det kommende år.

En forskudsopgørelse er en vigtig faktor, når du skal planlægge din økonomi for det kommende år. Den viser, hvor meget skat du forventes at betale i løbet af året, og det kan have betydning for, hvor meget du kan bruge på diverse udgifter.

Sammenfattende er en årsopgørelse en opgørelse over din skattepligtige indkomst og skattebetaling

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag