Dansk
English

En guide til din forskudsopgørelse 2024

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Forskudsopgørelse 2024

At forstå det danske skattesystem kan være svært. En vigtig del af det er at forstå, hvad en forskudsopgørelse er, og hvordan den fungerer.

Skattestyrelsen har i november 2023 åbnet for adgangen til forskudsopgørelsen for 2024. Er du sikker på, at din forskudsopgørelse er sat korrekt?

En undersøgelse fra TaxHelper finder at danskerne i gns. har sat deres renter 50% forkert. Det gælder både forbrugslån, realkreditlån, billån og studielån. Og det er ikke blot renter, der kan stå forkert. Samme undersøgelse finder at danskerne i gns. har deres indkomst stående 10% forkert, så hvis du f.eks. tjener 500.000 kr. om året, så er det 50.000 kr. for højt eller lavt.

I dette blogindlæg vil vi udforske netop dette emne og give dig tre gode råd til at få styr på din forskudsopgørelse.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

En guide til din forskudsopgørelse

Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er en oversigt af, hvor meget skat du skal betale i løbet af året. Denne oversigt er grundlaget for, hvor meget skat du betaler månedligt. Den er baseret på dine forventede indtægter og fradrag for det kommende år og hjælper Skattestyrelsen med at estimere din skattepligtige indkomst.

Hvordan fungerer en forskudsopgørelse?

Forskudsopgørelsen giver et estimat af din økonomi i det kommende år. Når du udfylder din forskudsopgørelse, skal du angive dine forventede indtægter og udgifter, herunder løn, renteindtægter, og eventuelle fradrag, du er berettiget til. Vores bedste råd til forskudsopgørelsen i 2024 er at være proaktiv og holde dine oplysninger opdaterede

Vil du have et gratis tjek af din forskudsopgørelse? 

Så kan TaxHelper+ være noget for dig! TaxHelper+ fungerer på følgende måde:

  1. Du opretter dit TaxHelper+ medlemskab på vores platform - første måned er gratis
  2. Vi tjekker hver måned om din indkomst, renter mm. står rigtigt på SKAT (på din forskudsopgørelse)
  3. Du kan slappe af og nyde, at din risiko for en skatteregning næste år er meget mindre

Vores mere end 1.000 medlemmer har allerede fået 4.006 kr. mere udbetalt i år i gns.

Tre gode råd til at få styr på din forskudopgørelse:

  1. Hold styr på ændringer i din økonomi: Din økonomi ændrer sig måske fra år til år. Det kan være en ny jobmulighed, et boligkøb eller andre ændringer. Det er vigtigt at opdatere din forskudsopgørelse i takt med disse ændringer for at undgå overraskelser ved årets afslutning.
  2. Udnyt fradragsmulighederne: Der er mange fradragsmuligheder til rådighed, såsom renteudgifter, fagforeningskontingenter og befordringsfradrag. Gennemgå disse nøje og sørg for at inkludere dem i din forskudsopgørelse for at reducere din skattepligtige indkomst.
  3. Tjek din forskudsopgørelse løbende: Det er en god idé at tjekke din forskudsopgørelse regelmæssigt for at sikre, at den er opdateret og afspejler din aktuelle situation. Dette kan hjælpe dig med at undgå over- eller underbetaling af skat.

At få styr på din forskudsopgørelse kræver lidt tid og opmærksomhed, men det kan betale sig i form af en mere smidig skatteproces og potentielle besparelser. Ved at følge disse tre råd kan du øge din forståelse for forskudsopgørelsen.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag