Dansk
English

Hvad er en forskudsopgørelse, og hvordan fungerer den?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Hvad er en forskudsopgørelse, og hvordan fungerer den?

Hvad er en forskudsopgørelse?

Forskudsopgørelsen viser din forventede indkomst og skatteforhold for det kommende år. Forskudsopgørelsen indsendes til Skattestyrelsen, og det danner grundlaget for, hvor meget skat du skal betale i løbet af året. Forskudsopgørelsen er med til at fordele din skat ligeligt over året, hvilket kan forhindre, at du står med en stor skatteregning ved årets afslutning.

Hvordan fungerer en forskudsopgørelse?

Når du udfylder din forskudsopgørelse, skal du give oplysninger om din forventede indkomst, fradrag og eventuelle andre økonomiske forhold. Skattestyrelsen bruger disse oplysninger til at beregne, hvor meget skat du skal betale i kvartalsvise rater, som normalt opkræves via din arbejdsgiver eller gennem forskellige indbetalingsordninger. På den måde undgår du at skulle betale hele din skat på én gang.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

5 gode råd til at få styr på din forskudsopgørelse:

1. Tjek din tidligere årsopgørelse:

Start med at gennemgå din sidste årsopgørelse. Dette giver dig et overblik over, hvordan din økonomi har udviklet sig, og om der er ændringer i dine indkomst- og fradragsposter.

2. Opdater dine indtægter:

Sørg for at opdatere din forskudsopgørelse med de seneste oplysninger om din indkomst, herunder løn, renteindtægter, aktiegevinster osv. Jo mere præcise oplysninger du giver, desto mere nøjagtig bliver din skatteberegning.

3. Overvej dine fradrag:

Gennemgå de mulige fradrag, du kan have ret til, såsom befordringsfradrag, renteudgifter, fagforeningskontingent osv. Disse fradrag kan hjælpe med at reducere din skat.

4. Planlæg for eventuelle ændringer:

Hvis du forventer ændringer i din økonomi i det kommende år, såsom ændringer i job, boligforhold eller familieforhold, så tag højde for disse ændringer i din forskudsopgørelse.

5. Vær opmærksom på frister:

Sørg for at indsende din forskudsopgørelse inden de fastsatte frister. At gøre det i god tid giver dig mulighed for at foretage eventuelle nødvendige justeringer, inden året begynder.

Vil du have et gratis tjek af din forskudsopgørelse? 

Så kan TaxHelper+ være noget for dig! TaxHelper+ fungerer på følgende måde:

  1. Du opretter dit TaxHelper+ medlemskab på vores platform - første måned er gratis
  2. Vi tjekker hver måned om din indkomst, renter mm. står rigtigt på SKAT (på din forskudsopgørelse)
  3. Du kan slappe af og nyde, at din risiko for en skatteregning næste år er meget mindre

Vores mere end 1.000 medlemmer har allerede fået 4.006 kr. mere udbetalt i år i gns.

Når du opdaterer din forskudsopgørelse regelmæssigt, sikrer du, at de oplysninger, du giver til Skattestyrelsen, er så nøjagtige som muligt. Dette bidrager til en mere præcis skatteberegning, hvilket igen reducerer risikoen for fejl og ubehagelige overraskelser, når året er omme.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave, at opdatere sine skatteoplysninger på månedlig basis. Med TaxHelper+ holder vi styr på din skat for dig i løbet af året, så du kan slappe af. Du kan læse meget mere her.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag