Dansk
English

Hvad er fradrag for 2 årige lån?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Fradrag for 2 årige lån

Fradraget for 2 årige lån er et ret ukendt fradrag. Det gælder, bl.a. hvis du har forbrugslån, kviklån, kassekredit eller andre lån, der skal betales tilbage inden for 2 år. I disse situationer har man faktisk ret til fradrag, og man skal selv huske at indberette det.

Det er et af de fradrag for udgifter til banker og låneudbydere, som ikke automatisk bliver indberettet, ligesom f.eks. fradraget for garantiprovision. Det guider vi dig igennem i denne artikel.

I denne artikel vil vi gå igennem:

  • Hvad fradrag for 2 årige lån er
  • Andre betingelser man skal være opmærksom på
  • Om du selv kan få fradrag

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvad er fradrag for 2 årige lån?

Når du optager et lån, f.eks. et forbrugslån, så betaler man typisk ved oprettelsen nogle omkostninger til banken, såkaldt 'stiftelsesomkostninger'. Det kan f.eks. være et gebyr for, at de skal oprette lånet hos dem.

Den slags omkostninger kan man få fradrag for, hvis dit lån løber i mindre end 2 år. Det er der især mange forbrugslån, kviklån etc., der gør. Af ukendte grunde så er det ikke en lovkrav at udbyderen, f.eks. banken, rapporterer dette beløb, ligesom de ellers gør med flere andre slags lån.

Udregningen af selve fradraget er baseret på de omkostninger, du har betalt. Dog er det afhængigt af, beløbet du har lånt ('hovedstol'), f.eks. kan du i første år maks få fradrag for 2,5% af hovedstolen. Derudover så skal man være opmærksom på alle de andre betingelser, som står herunder.

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Der er flere andre elementer, man skal være opmærksom på med dette fradrag:

  • Man kan ikke få fradrag for udgifter til tinglysningsafgift, stempelafgift og andet papirarbejde, selvom de også betales ved optagelse af lånet
  • Fradraget udregnes over den periode, du har lånet. Hvor fradraget typisk er størst i første år og derefter mindre
  • Du skal have dokumentation på, at lånet er under 2 år

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag