Dansk
English

Hvad er rejsefradrag?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Rejsefradrag

Rejsefradrag er et af de mest oversete fradrag. Epinion har fundet at næsten 1 mil. danskere hvert år går glip af fradraget. Det tilsvarer op til 11 mia. kr. om året i rejsefradrag, der ikke bliver indberettet til Skat.

Samme undersøgelse finder, at 42% af danskerne rejser med deres arbejde hvert år. Omend man rejser blot et enkelt døgn, så kan man få op til 728 kr. om dagen i fradrag (i 2019). Selv hvis arbejdsgiveren både dækker måltider og hotel, så kan der stadig være penge at hente. Det vil vi vende tilbage til længere nede i artiklen.

I denne artikel vil vi gå igennem:

  • Hvad rejsefradrag er
  • Tilfælde hvor ens arbejdsgiver allerede dækker dine udgifter
  • Andre betingelser man skal være opmærksom på
  • Om du selv kan få fradrag

Hvad er rejsefradrag?

Rejsefradrag er et fradrag, man kan få, hvis man har været ude og rejse med sit arbejde. Det er tænkt til, at dække de ekstraudgifter man måtte have ifbm. rejsen.

Det kan dække alt, fra at du selv har betalt overnatning, til at du har betalt enkelte måltider eller blot har betalt for togbilletten til lufthavnen eller for en flaske vand.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvad hvis jer får 'godtgørelse' eller 'diæter' af min arbejdsgiver?

Nogle arbejdspladser vælger at udbetale såkaldte "skattefri rejsegodtgørelser" eller "diæter". Dvs. at din arbejdsgiver betaler et beløb direkte til din bankkonto baseret på et estimat af dine udgifter.

Her er det ekstra vigtigt, at tjekke om du har fået tilstrækkeligt udbetalt af din arbejdsgiver. Hvis de betaler mindre end Skats egne satser, så kan du stadig få fradrag.

Der er også tilfælde, hvor arbejdsgiveren blot har udbetalt godtgørelse for måltider (kost) og hotel (logi) men ikke for såkaldte "småfornødenheder". Dermed vil du stadig kunne få fradrag for disse.

Hvis du har været så organiseret at gemme dine kvitteringer, så kan du også få fradrag, hvis du endte med at have flere udgifter, end din arbejdsgiver forventede.

Se hvordan du kan tjekke, om du har penge at hente nederst i artiklen.

Hvad hvis min arbejdsgiver refunderer mine udlæg? Eller jeg har firmakort?

Nogle arbejdspladser vælger i stedet at refundere dine udlæg. Er det tilfældet for dig, så er der stadig flere ting, der er værd at tjekke. Selvom din arbejdsgiver har betalt alle udgifter, så kan du få et fradrag for "småfornødenheder". Det regnes pr. dag du har været ude og rejse, og det hurtigt løbe op over et år. Derudover kan du også få fradrag, hvis der skulle være nogle måltider eller andre rejseudgifter, som din arbejdsgiver ikke refunderer, men som du stadig har kvitteringen på.

Hvis du i stedet har firmakort, så gælder samme fradrag for "småfornødenheder". Så selv arbejdsgiveren har betalt det hele gennem firmakortet, så kan du altså få fradrag for hver eneste dag, du har været afsted.

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Rejsefradraget har flere andre betingelser, hvor nogle af de vigtigste er:

  • Din rejse skal vare mindst 24 timer
  • Du må ikke overnatte i dit eget hjem
  • Du kan ikke få fradrag, hvis det er ulønnet arbejde, f.eks. hvis du er frivillig
  • Du skal afregne pr. time på ud- og hjemrejsedag

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag