Dansk
English

Hvad er fradrag for ægtefællebidrag?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Fradrag for ægtefællebidrag

Hvis man er skilt, så er man nok allerede stødt på ægtefællebidrag. Det er bidraget, man potentielt skal betale til sin tidligere partner, hvis man ikke lever sammen længere. Men ikke alle ved, at man faktisk kan få fradrag for det bidrag, man betaler.

Sammen med fradraget for børnebidrag er det en af de betalinger, man selv skal holde styr på ift. fradrag. Der kan være tilfælde, hvor det bliver indrapporteret automatisk for én. Så præcis hvornår man kan få fradrag, guider vi dig igennem i denne artikel.

I denne artikel vil vi gå igennem:

  • Hvad fradrag for ægtefællebidrag er
  • Andre betingelser man skal være opmærksom på
  • Om du selv kan få fradrag

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvad er fradrag for ægtefællebidrag?

Når du flytter fra din partner og bliver skilt, så kan man aftale, at den ene af jer betaler et bidrag til den anden som en form for forsørgelse. Det er en månedlig betaling, som man enten selv fastsætter eller får fastsat for sig af f.eks. Familieretshuset (tidl. Statsforvaltningen).

Betalingen af bidraget kan man selv vælge, om man foretager selv eller gennem Udbetaling Danmark. Hvis man selv betaler, så skal man selv rapportere fradraget til SKAT. Mens at hvis det gøres gennem Udbetaling Danmark, så får man automatisk fradraget. Dog skal man være opmærksom på, at hvis enkelte bidrag har været betalt udenom Udbetaling Danmark, så skal man selv rapportere dem.

Selve fradraget er de bidrag, man har betalt. Hvis man blot har betalt enkelte bidrag udenom Udbetaling Danmark, skal man ligge disse bidrag til det automatisk rapporterede fradrag. I begge scenarier er der flere væsentlige elementer, man skal være opmærksom på, som vi går igennem nedenfor.

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Der er flere andre elementer, man skal være opmærksom på med dette fradrag:

  • Man må ikke fortsat bo med sin tidligere partner
  • Man skal have en skriftlig aftale - enten udført selv eller gennem Familieretshuset
  • Man skal bruge sin tidligere partners CPR nummer eller adresse og navn, hvis partneren ikke har CPR nummer, når man rapporterer fradraget

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag