Dansk
English

Hvad er fradrag for arbejdsværelse?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Fradrag for arbejdsværelse

Fradraget for arbejdsværelse er et relativt sjældent fradrag. Selvom det har været meget oppe i medierne under Corona, så er reglerne meget restriktive. Det er f.eks. ikke nok med blot et midlertidigt skrivebord i stuen eller børneværelset under Corona. Men præcis hvad der skal til for at få fradraget, vil vi gå igennem i denne artikel. Og derefter går vi igennem et eksempel, SKAT har godkendt.

Fradraget hører til under gruppen af arbejdsrelaterede udgifter, som vi også har skrevet et indlæg om her. Så hvis du vil se det fulde overblik af arbejdsudgifter, man kan få fradrag for, så er det værd at give et kig.

I denne artikel vil vi gå igennem:

 • Hvad fradrag for arbejdsværelse er
 • Et godkendt eksempel af SKAT
 • Andre betingelser man skal være opmærksom på
 • Om du selv kan få fradrag

Hvad er fradrag for arbejdsværelse?

Fradraget for arbejdsværelse har været meget omdiskuteret især under Corona, hvor op til 40% af befolkningen arbejdede hjemme. Men desværre er reglerne meget strikse og er ikke blevet opdateret i lang tid, hvormed de ikke er tilpasset den nye norm omkring at arbejde hjemme i meget højere grad.

De væsentligste elementer i SKATs vurdering er de følgende tre.

 • Først og fremmest så skal det være en permanent indretning. Det betyder, at det ikke blot kan være et skrivebord, man sætter op, mens Corona står på.
 • Dernæst skal rummet være indrettet, så det ikke KAN bruges privat. Dvs. det er ligegyldigt, om du faktisk bruger værelset privat, fordi det skal være indrettet, så det ikke kan bruges til andet end arbejdet.
 • Derudover er det også påkrævet, at du faktisk bruger en væsentlig del af din arbejdstid i værelset inden for normale arbejdstider. Dvs. det skal være nødvendigt for, at du overhoved kan udføre dit arbejde. F.eks. 1-2 timer om dagen er ikke tilstrækkeligt.

Det er de tre primære krav, som langt de fleste falder fra på - især de første to. Der findes en række yderligere krav, som står beskrevet i afsnittet længere nede.

Hvis man så faktisk lever op til alle kravene, så kommer udregningen af selve fradraget. De udgifter, man kan trække fra, er en andel af ens udgifter til boligen såsom el, varme og ejendomsskat, afhængigt af om du ejer eller lejer din bolig. Andelen er udregnet baseret på størrelsen af værelset ift. hele boligen, så hvis dit værelse er 16 kvm. ud af en bolig på 100 kvm., så får du 16% af udgifterne i fradrag.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Et godkendt eksempel af SKAT

Et eksempel på, hvad SKAT godkender, er et værelse specifikt indrettet og udstyret til at øve og indspille musik. Billedet her er blot til illustration.

I dette tilfælde var værelset specielt lydisoleret og indrettet med en betydelig mængde store musikinstrumenter, teknisk udstyr, højttalere etc. Derfor blev det anset for at være udelukkende egnet til udøvelse af musik og dermed ikke kunne bruges privat.

Andre eksempler er et indrettet laboratorium, et værksted eller en tegnestue.

Hvad skal man ellers være opmærksom på?

Udover punkterne ovenfor så er der flere centrale elementer, man skal være opmærksom på med dette fradrag:

 • Værelset skal være nødvendigt for, at du kan udføre dit arbejde. Dvs. du må ikke kunne varetage dit arbejde uden værelset
 • Du skal modtage løn for det arbejde, du udfører i værelset
 • Du skal have dokumentation på udgifterne til værelset
 • Udgifterne skal være over minimumsgrænsen på 6.300 kr (2020)

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag