Dansk
English

Ret din forskudsopgørelse for at undgå skattesmæk

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Forskudsopgørelse 2024

At håndtere skat kan virke som en uoverskuelig opgave, og mange af os ser frem til årets afslutning uden at tænke for meget over vores forskudsopgørelse. Men faktisk kan denne tilsyneladende rutinemæssige opgave have store konsekvenser, hvis den ikke håndteres korrekt. At rette din forskudsopgørelse er ikke kun en opgave for bogholdere og økonomieksperter; det er en vigtig praksis for enhver skattepligtig borger. Her er nogle grunde til, hvorfor det er afgørende at tage dig tid til at sikre, at din forskudsopgørelse er korrekt.

En undersøgelse fra TaxHelper finder at danskerne i gns. har sat deres renter 50% forkert. Det gælder både forbrugslån, realkreditlån, billån og studielån. Og det er ikke blot renter, der kan stå forkert. Samme undersøgelse finder at danskerne i gns. har deres indkomst stående 10% forkert, så hvis du f.eks. tjener 500.000 kr. om året, så er det 50.000 kr. for højt eller lavt.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Her er 4 gode grunde til at rette sin forskudsopgørelse

1. Undgå skattesmæk og rentebetalinger

Én af de mest åbenlyse grunde til at rette din forskudsopgørelse er at undgå skattesmæk. Hvis din indkomst ændrer sig i løbet af året, kan det føre til, at din nuværende forskudsopgørelse ikke længere er korrekt. Hvis du ikke retter den, risikerer du at skulle betale ekstra skat ved årets afslutning. Dette kan ikke kun være en ubehagelig overraskelse, men det kan også resultere i betydelige rentebetalinger.

2. Planlægning af din økonomi

Ved at rette din forskudsopgørelse har du mulighed for at planlægge din økonomi mere effektivt. Hvis din indkomst ændrer sig på grund af jobskifte, bonusser eller andre økonomiske begivenheder, kan en opdateret forskudsopgørelse hjælpe dig med at forstå, hvordan disse ændringer påvirker din skattebyrde. Dette giver dig mulighed for at justere dine udgifter og spare mere effektivt.

3. Unødvendig skattemæssig stress undgås

Lad os være ærlige, at håndtere skat kan være stressende, især hvis du opdager uoverensstemmelser eller fejl ved årets afslutning og får et stort skattesmæk. Ved at rette din forskudsopgørelse løbende kan du undgå unødvendig stress og sikre, at du har kontrol over din skattesituation.

4. Få mere ud af fradrag og skattefordelene

En nøjagtig forskudsopgørelse giver dig mulighed for at udnytte tilgængelige fradrag og skattefordelene fuldt ud. Hvis du ikke har opdateret din forskudsopgørelse, risikerer du at gå glip af potentielle besparelser, som du ellers ville have ret til.

Vil du have et gratis tjek af din forskudsopgørelse? 

Så kan TaxHelper+ være noget for dig! TaxHelper+ fungerer på følgende måde:

  1. Du opretter dit TaxHelper+ medlemskab på vores platform - første måned er gratis
  2. Vi tjekker hver måned om din indkomst, renter mm. står rigtigt på SKAT (på din forskudsopgørelse)
  3. Du kan slappe af og nyde, at din risiko for en skatteregning næste år er meget mindre

Vores mere end 1.000 medlemmer har allerede fået 4.006 kr. mere udbetalt i år i gns.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag