Dansk
English

Skal jeg have penge tilbage i skat?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Skal jeg have penge tilbage i skat?

Denne artikel indeholder følgende sektioner:

  • Skal jeg have penge tilbage i skat?
  • Se her om du skal have penge tilbage i skat
  • Hvornår får man penge tilbage i skat?
  • Andet man skal have styr på for at få penge tilbage i skat

Skal jeg have penge tilbage i skat?

Det er et spørgsmål, som mange danskere stiller sig selv hvert år, når skatteopgørelsen falder på plads. Men hvordan finder man ud af, om man skal have penge tilbage i skat?

Først og fremmest er det vigtigt at have styr på sin årsopgørelse og ens fradrag. Hvis du har haft flere fradrag end forventet, kan det betyde, at du har betalt for meget i skat, og at du derfor kan forvente at få penge tilbage.

Der kan være mange fradrag at holde styr på såsom kørselsfradrag, håndværkerfradrag, rejsefradrag og en masse fradrag for lån. Derfor har vi også samlet vores skatteguide til at få alle dine fradrag

Se her om du skal have penge tilbage i skat

Følg disse steps for at se om du skal have penge tilbage:

  • Gå ind på skat.dk
  • Så log på med NemID / MitID
  • Derefter klik på Årsopgørelse i menuen
  • Så vil der stå følgende, hvis du får penge tilbage: "Du skal have penge tilbage: X.XXX kr."

Hvis du skal have penge tilbage, vil de blive indsat på din NemKonto i midten af april.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Der er flere end 20 fradrag, man selv skal indberette, for at få penge tilbage i skat

Hvornår får man penge tilbage i skat?

Årsopgørelsen for 2022 åbner uofficielt den 10. marts og officielt den 13. marts. Derefter kan man se, om man skal have penge tilbage i skat. I følge Skattestyrelsen selv, så får 3 ud af 4 danskere penge tilbage, mens 1 ud af 4 har en restskat, de skal betale.

Hvis man skal have penge tilbage, så får man dem typisk udbetalt i midten af april.

Hvis man skal betale penge tilbage til SKAT, så er det smartest at få betalt dem relativt hurtigt, da der kommer renter på. Hvis beløbet er mindre kan det også potentielt bliver overført til året efter.

Andet man skal have styr på for at få penge tilbage i skat

Hvis man har arbejdet i udlandet i løbet af året, kan det være en lidt mere kompliceret proces at få udbetalt sin overskydende skat. Det er vigtigt at have styr på sin skattepligt i både Danmark og i det pågældende land, man har arbejdet i. Derudover kan der være krav om, at man skal have betalt en vis procentdel af sin skat i det pågældende land, før man kan få udbetalt sin overskydende skat i Danmark.

En god måde at undgå at skulle betale restskat er at være opmærksom på sine fradrag og at indberette sine ændringer til Skattestyrelsen i tide. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man har betalt nok i skat, kan man altid kontakte Skattestyrelsen og få hjælp til at få styr på sin skatteopgørelse. Derudover kan man også bruge TaxHelper til at sørge for man får alle sine fradrag.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag