Dansk
English

5 gode råd til at undgå et skattesmæk ved at rette din forskudsopgørelse

Aske Buemann

CEO & Co-founder

5 gode råd til at få styr på din forskudsopgørelse

1. Hold styr på dine ændringer i indkomst:

Det første skridt til at undgå et skattesmæk er at være opmærksom på ændringer i din økonomi. Har du fået en lønforhøjelse, ændret job eller tjent list ekstra? Disse ændringer kan påvirke din skattepligtige indkomst og kræver en opdatering af din forskudsopgørelse.

2. Opdater dine fradrag:

Fradrag som f.eks. renteudgifter på dit boliglån, befordring og servicefradrag kan reducere din skattepligtige indkomst. Sørg for at opdatere dine fradrag i din forskudsopgørelse, så du ikke betaler mere i skat, end du behøver.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

3. Tjek din forudbetalte skatter:

Hvis du har forudbetalt skat, skal du sikre dig, at de er korrekte. Hvis de er for lave, kan du ende med et skattesmæk. Hvis de er for høje, kan du modtage en større skattegodtgørelse senere. Juster forudbetalingsskatterne i overensstemmelse med dine ændrede omstændigheder.

4. Brug TaxHelper+:

Hele 3,5 mil. danskere betaler løbende for meget i skat

Mange danskere tror, at SKAT holder styr på ens skat gennem året, så man ikke behøver at gøre særlig meget på sin forskudsopgørelsen. Men realiteten er, at danskerne hvert år betaler 17 mia. kr. for meget i skat i løbet af året, og dermed først får deres penge tilbage i marts året efter.

Derfor har vi bygget TaxHelper+, som fungerer som din personlige skatterådgiver, der hver måned opdaterer din skat. Ved at vi opdaterer din forskudsopgørelse regelmæssigt får du i gns. 4.006 kr. ekstra lige ned i lommen i år i stedet for at vente til marts måned!

Hvordan fungerer TaxHelper+ ?

  1. Du opretter dit TaxHelper+ medlemskab på vores platform
  2. Vi tjekker hver måned om din indkomst, renter mm. står rigtigt på SKAT (på din forskudsopgørelse)
  3. Du kan slappe af og nyde, at din risiko for en skatteregning næste år er meget mindre

5. Undgå restskat ved at justere din ratepension:
Hvis du har en ratepension, kan du justere din indbetalingsrate for at undgå restskat. En højere indbetalingsrate reducerer din skattepligtige indkomst, mens en lavere indbetalingsrate kan give dig en større skattegodtgørelse.

Når du opdaterer din forskudsopgørelse regelmæssigt, sikrer du, at de oplysninger, du giver til Skattestyrelsen, er så nøjagtige som muligt. Dette bidrager til en mere præcis skatteberegning, hvilket igen reducerer risikoen for fejl og ubehagelige overraskelser, når året er omme.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave, at opdatere sine skatteoplysninger på månedlig basis. Med TaxHelper+ holder vi styr på din skat for dig i løbet af året, så du kan slappe af. Du kan læse meget mere her.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag