Dansk
English

De nye ejendomsvurderinger for 2024 på det danske boligmarked

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Nye ejendomsvurderinger - hvad skal du vide?

Hvad vil det reelt set gøre ved din skat på din bolig?

De nye ejendomsvurderinger har en indflydelse på beskatningen af din bolig, idet ejendomsvurderingen danner grundlaget for, hvor meget du skal betale i ejendomsværdiskat og grundskyld. Hvis din bolig bliver vurderet højere end tidligere, så kan skatten på din bolig potentielt stige, dog er der lavet et såkaldt "skatteloft", der gør at du maks. kan betale den samme skat som i år (2023). Omvendt kan den nye vurdering betyde, at dine boligskatter bliver mindre - det vil ske for 4 ud af 5 danskere.

Men hvis du står til at sælge din bolig, så kan en højere vurdering og højere skat stadig have en negativ konsekvens. Det skyldes at, hvis du sælger din bolig efter 1. januar 2024, så skal den nye ejer betale de nye og potentielt højere skatter. Så det kan påvirke prisen på din bolig negativt, når den skal sælges.

Vurderingen er midlertidig

Vurderingen er ikke endelig, da den endelige vurdering først kommer i 2025. Men den midlertidige vurdering danner grundlag for den skat, du skal betale i løbet af 2024.

Boligejerne skal betale skat efter den foreløbige vurdering i 2024 uden muligheden for at klage over vurderingen foreløbligt. Det bliver først muligt i 2025, når Vurderingsstyrelsen sender en besked til dig i e-boks, hvor du kan se hvordan de er kommet frem til din vurdering. Derefter kan du klage og så vil en evt. ændring have tilbagevirkende kraft for 2024 også.

Så frygt ej, du skal nok få muligheden for at påvirke din vurdering, hvis den er helt skæv.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvordan tjekker jeg min nye ejendomsvurdering?

Det kan du gøre på Vurderingsportalen:

1. Åbn Vurderingsportalen: Gå til https://www.vurderingsportalen.dk/ejerbolig/ejendomsvurdering/foreloebige-vurderinger

2. Find ejendommen: Indtast din adresse og søg efter din ejendom.

3. Se ejendomsvurderingen: Når du har fundet din ejendom, vil du kunne se den aktuelle ejendomsvurdering (den er delt i overordnet ejendomsvurdering og vurdering af grundens værdi).

Hvordan tjekker jeg min nye boligskat?

Dette kan du også gøre på Vurderingsportalen:

1. Åbn Vurderingsportalen: Gå til https://www.vurderingsportalen.dk/ejerbolig/nye-boligskatteregler-i-2024/faa-en-ide-om-din-boligskat-i-2024

2. Find ejendommen: Indtast din adresse og søg efter din ejendom.

3. Se din boligskat: Når du har fundet din ejendom, vil du kunne se den potentielle ejendomsværdiskat og grundskyld (du kan dog maks. betale, det du betaler i dag)

I sidste ende er de nye ejendomsvurderinger et vigtigt element i din økonomi som boligejer. Ved at forstå, hvordan de påvirker din boligs pris og regelmæssigt tjekke din vurdering, kan du sikre, at du er godt rustet til at træffe de rigtige beslutninger om din ejendom.

Men det er også vigtigt at understrege, at der ikke er noget permanent endnu. Vurderingerne er midlertidige, så de kan stadig ændres og du er stadig garanteret ikke at betale mere skat end du gør i dag, indtil du sælger din bolig.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag