Dansk
English

Dit skattefradrag i 2023: Sådan får du penge tilbage i skat

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Sådan får du penge tilbage i skat

Hvad er et skattefradrag?

Et skattefradrag er en reduktion i din skattepligtige indkomst, som kan resultere i, at du skal betale mindre i skat. Med andre ord kan skattefradrag hjælpe dig med at få penge tilbage i skat. Der er forskellige typer af skattefradrag, som kan omfatte alt fra arbejdsrelaterede udgifter til boliglån og velgørende donationer. Mere end 20 af disse fradrag skal du selv manuelt ind på skat og indberette.

Årsopgørelse og forskudsopgørelse

Din årsopgørelse er en oversigt over din økonomi for det foregående år, som du indsender til Skattestyrelsen. Forskudsopgørelsen, derimod, er en oversigt over dine forventede indtægter og fradrag for det kommende år. Det er vigtigt at holde styr på begge disse dokumenter, da de danner grundlaget for din skatteberegning.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Sådan optimerer du dine skattefradrag

1. Dokumenter alle dine udgifter:
Start med at indsamle alle kvitteringer og dokumentation for udgifter, der kan være fradragsberettigede. Dette kan omfatte arbejdsrelaterede omkostninger som transport, kontorartikler og uddannelse.

2. Overvej boligrelaterede fradrag:
Hvis du ejer et hus/lejlighed, kan renteomkostninger og ejendomsskatter ofte trækkes fra. Husk at inkludere disse oplysninger i din årsopgørelse.

3. Velgørende donationer:
Hvis du har givet til velgørenhed i løbet af året, kan disse donationer også give dig skattefradrag. Sørg for at oplyse de nødvendige oplysninger om dine donationer.

4. Professionel rådgivning:
Overvej at søge professionel rådgivning fra en skatteekspert. De kan hjælpe med at sikre, at du optimerer dine fradrag og får den bedste skattefordel. Du kan også finde hjælp på TaxHelper.dk

Hvordan finder du ud af dit skattefradrag?

For at finde ud af dit skattefradrag i 2023, skal du nøje gennemgå din årsopgørelse og din forskudsopgørelse.

Disse dokumenter indeholder oplysninger om dine indtægter og fradragsberettigede udgifter. Hvis du er usikker på, hvordan du beregner dit skattefradrag, kan du kontakte Skattestyrelsen eller få hjælp på TaxHelper.dk

I sidste ende handler det om at være opmærksom på dine finanser og udnytte de fradrag, du er berettiget til. Med den rette indsats kan du potentielt få penge tilbage i skat og forbedre din økonomiske situation.

Ved at gøre dette kan du optimere dit skattefradrag og få mest muligt ud af din årsopgørelse i 2023.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag