Dansk
English

Hvad er servicefradrag?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Servicefradrag

Hvad er servicefradrag?

Servicefradraget blev indført i 2011 med det formål at hjælpe borgere med at håndtere udgifterne til nogle af de mest almindelige serviceydelser i hverdagen.

Fradraget er en skattelettelse, hvor en del af udgifterne til visse serviceydelser kan trækkes fra i skat. Det betyder, at man reelt set betaler mindre i skat, hvis man har benyttet sig af disse tjenester. Præcist hvad der er hvad, går vi igennem nedenfor.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvilke serviceydelser kan man få fradrag for?

Der er flere forskellige typer af serviceydelser, som man kan få fradrag for. Nogle af de mest relevante inkluderer:

1. Rengøringsfradrag:

Udgifter til rengøring af hjemmet er også fradragsberettiget. Det gælder både for privatpersoner og virksomheder, der benytter sig af rengøringstjenester.

2. Havearbejde:

Hvis du har fået hjælp til havearbejde, som f.eks. græsslåning eller beskæring af træer, kan du også benytte fradraget.

3. Børnepasning:

Hvis du har betalt for pasning af børn under 11 år, kan du også få fradrag for disse udgifter.


Hvad skal man være opmærksom på? 

Selvom servicefradraget kan være en storhjælp, er der nogle vigtige betingelser og nøglepunkter, som man skal væreopmærksom på:

1. Grænser for fradrag:

Der er fastsat årlige grænser for, hvor meget man kan få i fradrag for hver serviceydelse. Det er vigtigt at være opmærksom på disse grænser for at få mest muligt ud af fradraget.

2. Registrerede virksomheder:

Hvis arbejdet bliver udført af en virksomhede, så skal virksomheden være momsregistreret og indberette indtægterne korrekt. Det er derfor altid en god idé at sikre sig, at den virksomhed, man benytter, er registreret. Hvis man får hjælp af en privatperson, så skal man i stedet bruge personens CPR nummer til at få fradraget.

3. Serviceydelser i hjemmet:

Det er kun serviceydelser, der udføres i dit hjem, der er berettiget til fradrag. Hvis arbejdet udføres uden for hjemmet, er det ikke fradragsberettiget.

4. Dokumentation:

For at få fradrag skal du kunne dokumentere udgifterne, så sørg for at gemme kvitteringer og fakturaer.

Servicefradraget er en fantastisk mulighed for at sparer lidt penge på nogle af de mest almindelige serviceydelser. Det kan bidrage til at lette økonomien.

Ved at være opmærksom på de forskellige fradragsberettigede ydelser og betingelserne for at få fradrag, kan man få mest muligt ud af denne skatte lettelse.
Du kan få flere gode råd lige her.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag