Dansk
English

Hvad skal du være opmærksom på i 2023

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Hvad skal du være opmærksom på i 2023

Når vi tænker på skat, kan det virke som en udfordrende opgave at finde ud af, hvordan vi kan maksimere vores skattefradrag og minimere vores skattetræk. Hvert år ændre fradragene sig og det kan være en jungle at finde rundt i.


Vi har samlet 6 gode råd til hvad du skal være opmærksom på i 2023.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

1. Justering af personfradraget:

I 2023 bundfradraget blev justeret, hvilket påvirker, hvor meget du skal betale i skat. Det nye bundfradrag kan have betydning for din disponible indkomst, så det er vigtigt at være opmærksom på denne ændringfor at kunne budgettere korrekt. I 2023 er personfradraget 48.800 kr.

2. Ændring af topskatte grænsen:

I 2023 blev topskatte grænsen også justeret, så den nu er på 618.370 kr. før skat. Hvis din årlige indkomst overstiger topskattegrænsen, vil du blive pålagt en højere skatteprocent på den del af din indkomst. Det er vigtigt at være opmærksom på ændringerne i topskattegrænsen, da de kan påvirke din samlede skattebyrde og økonomi.

3. Håndværkerfradrag og servicefradrag: 

Fra 2023 er håndværkerfradraget afskaffet. Servicefradraget er stadig muligt at bruge og her kan du indberette for på op til 6.600 kr. årligt. Servicefradraget kan bruges til ydelser som rengøring og børnepasning.

4. Fri telefon:

Fra 2023 vil det ikke længere være muligt at modtage en skattefri telefon som en del af din ansættelsesaftale. Dette betyder, at hvis du tidligere har modtaget en skattefri telefon fra din arbejdsgiver, vil den nu blive beskattet som en personalegode. Det er vigtigt at være opmærksom på denne ændring, da den kan påvirke din økonomi.

5. Ny beskatning af elbiler:

I 2023 er der være ændringer i beskatningen af elbiler. Tidligere har elbiler været fritaget for registreringsafgift, men fra 1. april 2023 blev der indført en gradvis beskatning af elbiler baseret på bilens værdi. Denne ændringbetyder, at det kan blive dyrere at anskaffe en ny elbil. Det er vigtigt at være opmærksom på de nye regler, hvis du overvejer at købe en elbil i 2023.

6. Befordringsfradrag

Befordringsfradrag er bedre kendt som kørselsfradraget og du kan få kørselsfradrag hvis du har over 12 km til arbejde (samlet over 24 km til og fra arbejde). Fradraget skal du selv indberette og raterne pr. km er steget en smule i 2023 til grundlæggende at være 2,19 kr. pr. km. Du kan læse mere om det her.

I 2023 er der flere ændringer,som kan påvirke din skat og din økonomi som helhed. Ved at holde dig opdateret og være opmærksom på disse ændringer kan du bedre planlægge din økonomi og undgå eventuelle overraskelser, når det kommer til din skat.


Du kan også få hjælp på TaxHelper.dk

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag