Dansk
English

Få styr på din økonomi: Hvad skal jeg skrive på min forskudsopgørelse?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Hvad skal jeg skrive på min forskudsopgørelse?

Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er et overblik, du sender til Skattestyrelsen, hvor du angiver dine forventede indkomster og fradrag for det kommende skatteår. Dette giver SKAT mulighed for at estimere, hvor meget skat du skal betale i løbet af året, og det påvirker din løbende skattebetaling. Når året er omme, bruges disse oplysninger til at udarbejde din årsopgørelse og beregne, om du skal have penge tilbage i skat eller skal betale mere.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Sådan udfylder du din forskudsopgørelse korrekt

1. Indtast dine indkomstoplysninger:

Start med at oplyse din forventede indkomst for det kommende år. Dette inkluderer løn, pension, eventuel indkomst fra investeringer og eventuelle andre kilder af indtægt.

2. Træk dine fradrag fra:

Husk at inkludere alle fradragsberettigede udgifter, såsom renter på boliglån, fagforeningsbidrag, befordring og sundhedsudgifter. Disse fradrag kan hjælpe dig med at reducere din skat.

3. Tilføj andre relevante oplysninger:

Sørg for at medtage eventuelle ekstra oplysninger, der kan påvirke din skattepligt, som ændringer i din familiesituation, ændringer i beskæftigelsesstatus eller eventuelle andre skatteforhold.

4. Opdater din forskudsopgørelse i løbet af året:

Det er vigtigt at huske, at din forskudsopgørelse ikke er statisk. Hvis din økonomiske situation ændrer sig i løbet af året, skal du opdatere din forskudsopgørelse i overensstemmelse med ændringerne for at undgå at få et skattesmæk til marts.

5. Overhold frister for indsendelse af forskudsopgørelsen:

Sidste frist for indsendelse af din forskudsopgørelse varierer fra år til år. Hold dig opdateret.

At udfylde din forskudsopgørelse korrekt er afgørende for at undgå unødvendige skatteomkostninger og for at maksimere dine chancer for at få penge tilbage i skat.

Husk at bruge alle relevante oplysninger, fradragsmuligheder og skattefordele til din fordel. Det kan også være en god idé at konsultere en skatteekspert eller revisor for at sikre, at din forskudsopgørelse er præcis og i overensstemmelse med gældende skatteregler. Eller du kan benytte TaxHelper+.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag