Dansk
English

Hvad sker der hvis man ikke retter sin forskudsopgørelse?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Konsekvenserne af at undlade at rette sin forskudsopgørelse

Der er flere gode grunde til at have styr på sin forskudsopgørelse. Hvis ikke din forskudsopgørelse er opdateret kan du komme ud for følgende:

1. For høj eller for lav skat:
Hvis du ikke retter din forskudsopgørelse, kan det resultere i, at du betaler enten for meget eller for lidt i skat i løbet af året. Hvis du betaler for meget, vil du opleve, at din månedlige indkomst er lavere end nødvendigt, da du overbetaler i skat. Omvendt, hvis du betaler for lidt, kan du ende med en ubehagelig skatteregning, når året er omme.

2. Renter og gebyrer: Hvis du betaler for lidt i skat og ender med en skatteregning, kan du også blive pålagt renter og gebyrer for det skyldige beløb. Dette kan hurtigt blive en dyr affære og en ubehagelig overraskelse.

3. Tab af fradrag og økonomisk fordel: Hvis du har ændringer i din økonomiske situation, såsom ægteskab, skilsmisse, børn eller køb af et hus, kan det påvirke din skattemæssige situation. Ved ikke at opdatere din forskudsopgørelse risikerer du at gå glip af potentielle fradrag og økonomiske fordele, der kunne have været tilgængelige for dig.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

3 gode råd til at få styr på din forskudsopgørelse

1. Tjek din forskudsopgørelse regelmæssigt
Det første skridt mod at undgå problemer med din forskudsopgørelse er at tjekke den regelmæssigt. Når der sker ændringer i din økonomiske situation, såsom ægteskab, skilsmisse, eller ændringer i indkomst, bør du straks opdatere din forskudsopgørelse. Dette sikrer, at dit skattetræk er opdateret.

2. Få hjælp
Der findes en række online værktøjer og ressourcer, der kan hjælpe dig med at beregne din skat korrekt. Du kan også overveje at konsultere en skatterådgiver eller revisor, især hvis din økonomiske situation er kompleks. De kan give dig professionel vejledning og sikre, at din forskudsopgørelse er nøjagtig. Du kan også gøre brug af TaxHelper+. TaxHelper+ opdaterer din forskudsopgørelse månedligt for dig uden at du selv skal gøre noget. Det gør at du i gns. får 4.006 kr. ekstra udbetalt i år.

3. Lad være med ikke at gøre noget
Der sker løbende ændringer i liver som påvirker dine skattefradrag eller din indkomst. Sørg for at have styr på forskudsopgørelsen løbende. Ved at være opmærksom på skattereglerne og deres påvirkning på din økonomi kan du undgå ubehagelige overraskelser senere hen som for eksempel et skattesmæk. Det er vigtigt at være proaktiv og sikre, at din skattemæssige situation er korrekt opdateret.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag