Dansk
English

Rentefradrag når du køber hus

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Når du køber bolig kan du få fradrag for dit lån

Boligkøbere kan få fradrag for deres lån til at finansiere deres bolig. Det kan du fordi at der gives et rentefradrag i forbindelse med at optage lån i banken eller hvis du optager et realkreditlån. Rentefradraget er lavet for at give en tryghed for boligejerne ved at dække nogle af deres boligudgifter.

Hvad er et rentefradrag?

Et rentefradrag er et fradrag, du kan få, hvis du betaler renter på et lån; og fradraget medfører, at du betaler mindre i skat. Det kan dække alle slags lån såsom realkreditlån, boliglån, banklån, kviklån eller forbrugslån.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

For at trække renter fra i skat skal du følge disse trin:

1. Optag et lån:

Først og fremmest skal du have optaget et lån. Dette kan være et realkreditlån, et boliglån eller et banklån, der bruges til at finansiere køb af din bolig.

2. Find renteudgifterne på dine lånedokumenter:

Du kan finde de renteudgifter, du betaler, ved at kigge dine lånedokumenter igennem. Der er typisk en oversigt på aller sidste side, hvor du får vist renteudgifterne for hvert år.

3. Indberet renteudgifterne:

Du skal sørge for at indberette de renteudgifter, du har betalt i løbet af året, korrekt i din forskudsopgørelse. Dette indebærer normalt at udfylde en bestemt sektion eller formular, der er beregnet til rentefradrag. Det vil typisk være felt 481 eller 483.

At udnytte rentefradraget i forbindelse med dit lån kan have en enorm indflydelse på din skat. Det er afgørende at sikre, at dine oplysninger er nøjagtige i din forskudsopgørelse, da unøjagtigheder kan føre til, at du enten betaler for meget eller for lidt i skat.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag