Dansk
English

Hvordan får jeg skat tilbage?

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Få skat tilbage

Mange danskere ser frem til at modtage deres skattepenge tilbage fra SKAT, når skatteåret er slut. Men hvordan kan du sikre dig, at du får det maksimale beløb tilbage og undgår en skattesmæk?

I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan du kan optimere din skat og få flere penge tilbage i skat. Vi vil også give dig nogle tips til at undgå skattesmæk og forklare, hvornår du kan forvente at modtage dine penge fra SKAT.

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

Hvordan får jeg flere penge tilbage i skat?

Hvis du vil have flere penge tilbage i skat, er det vigtigt at sikre dig, at du har alle fradragene med. Fradrag kan være alt fra renteudgifter på dine lån til udgifter til rejser med arbejdet. Hvis du har købt eller solgt bolig i det forgangne år, er der også mulighed for at trække udgifter til mange af udgifterne ifbm. dine lån.

Her er nogle af de mest oversete fradrag, som kan gøre, at du får skat tilbage:

  • Kørselsefradrag - har du mere end 12 kilometer til arbejdet, kan du potentielt får fradrag for hver eneste ekstra kilometer, du kører.
  • Rejsefradrag - har du overnattet ude med dit arbejde og været væk i mere end 24 timer, så kan du potentielt få et fradrag - også selvom arbejdsgiveren har betalt mad og overnatning
  • Køb og solgt bolig - har du købt eller solgt bolig, så er der en række forskellige udgifter du potentielt kan få fradrag for - det kan være "garantiprovision" eller "differencerenter", som man har betalt til banken
  • Håndværkerfradrag - har du haft forskellige hjælp til hjemmet såsom rengøring og havearbejde eller fået udført håndværkerydelser såsom energibesparelser, installation af tyverialarm eller bredbånd - så kan der være fradrag at hente
  • Lån på under 2 år - hvis du har taget et kort lån, som du betaler tilbage inden for 2 år, så kan du potentielt få fradrag for nogle af udgifterne ifbm. lånet

Dette er bare nogle af de måder man kan få skat tilbage på.

Hvordan undgår jeg skattesmæk?

Et skattesmæk kan opstå, hvis du har betalt for lidt i skat i løbet af året. Det kan skyldes, at du ikke har oplyst alle dine indtægter og fradrag korrekt, eller at du har ændret dit fradrag i løbet af året, uden at ændre dine forskudsoplysninger.

For at undgå en skattesmæk er det vigtigt at tjekke, om dine forskudsoplysninger er korrekte. Hvis du har ændret din situation i løbet af året, fx hvis du har fået et nyt job eller har købt eller solgt bolig, skal du sørge for at ændre dine forskudsoplysninger, så de stemmer overens med din aktuelle situation.

Du kan ikke bare sænke din forventede indkomst for at undgå skattesmæk. Hvis du vil være endnu sikrere på at undgå et skattesmæk, så kan man også justere sin indkomst. Men det er langt fra alle, der skal sætte den lavere, end de forventer (nedenstående tal for 2022):

  • Hvis du tjener under 32.500 kr. om måneden, så skal man sætte sin indkomst lavere end forventet for at undgå skattesmæk. Det skyldes, at ens beskæftigelsesfradrag (det fradrag der sættes automatisk ud fra indkomsten) dermed vil sættes lavere.
  • Hvis du tjener mellem 32.500 kr. og 50.000 kr. om måneden, så er det faktisk lige meget om du hæver eller sænker din forventede indkomst. Skatten justeres automatisk.
  • Hvis du derimod tjener mere end 50.000 kr. om måneden, så skal du hellere sætte din indkomst lidt for højt, hvis du vil undgå skattesmæk. Det skyldes, at du betaler topskat og dermed vil betale lidt mere skat i løbet af året end nødvendigt.

Hvornår får jeg skat tilbage?

Du kan forvente at modtage dine penge fra SKAT i løbet af april måned, hvis du har indberettet alle dine oplysninger korrekt og ikke har modtaget en skattesmæk. Hvis der er noget, SKAT skal have ekstra oplysninger om, kan det tage længere tid, før du modtager dine penge.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag